Επισκεφθείτε:


Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Η Ολιγαρχία των διαπλεκόμενων και οι χιλιάδες μη προνομιούχες Μ.Κ.Ο

Αυτές τις ημέρες που η δημόσια ζωή κατακλύζεται από τις δυσώδεις αναθυμιάσεις των διαπλεκόμενων συμφερόντων μέσων μαζικής επικοινωνίας και πολιτικού συστήματος επιχειρείται και η ύπουλη δυσφήμηση του θεσμού των Μ.Κ.Ο.
Οι χιλιάδες μη προνομιούχες και μη διαπλεκόμενες Μ.Κ.Ο που παράγουν σημαντικό εθελοντικό έργο με ελάχιστα οικονομικά μέσα διαμαρτύρονται για αυτήν την επιτηδευμένη επίθεση και υποκρισία.
Γιατί όπως τελικά αποδεικνύεται από τα δημοσιεύματα και τους ψιθύρους ελάχιστες είναι εκείνες οι μεγάλες και μικρές Μ.Κ.Ο που συνομιλούν και ταυτίζονται με το σύστημα διαπλοκής και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

Είδαμε ιδρύματα μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων δυστυχώς ακόμη και η αλληλεγγύη της εκκλησίας να υποδύονται ρόλο των Μ.Κ.Ο και να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος των επιχορηγήσεων την ίδια στιγμή που χιλιάδες άλλες με έργο ουδέποτε ενισχύθηκαν από τους «ειδικούς λογαριασμούς».

Τα συμφέροντα αυτά της ολιγαρχίας στο χώρο των Μ.Κ.Ο είναι σύμφυτα με τη μονοπώληση της επιρροής της μιντιοκρατίας και του πελατειακού πολιτικού συστήματος.
Ο Εθελοντισμός ως τεράστιο κοινωνικό κεφάλαιο της αλληλέγγυας οικονομίας που δίνει λύσεις στην αντιμετώπιση της ανεργίας και προβλημάτων κοινωνικής συνοχής και οικοπροστασίας ουδεμία σχέση έχει με το φαινόμενο διαφθοράς και συναλλαγής με το πελατειακό σύστημα άνομων συμφερόντων.

Το δίκτυο αλληλέγγυας οικονομίας και οικοπροστασίας που υφίσταται πλέον στη χώρα μας, καταγγέλλει αυτήν την υποκρισία και την επιτηδευμένη συκοφάντηση δηλώνοντας ότι θα αντισταθεί οργανωμένα μέσα από την οριζόντια επικοινωνία των ενεργών πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: