Επισκεφθείτε:


Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Το μήνυμα εθελοντισμού και συνεργασίας περιβαλλοντικών οργανώσεων στην έκθεση που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα.

Μέχρι την Κυριακή 27-11-08 διαρκεί η ενημερωτική έκθεση 50 περιβαλλοντικών οργανώσεων στο Σύνταγμα με πέντε θεματικές για το περιβάλλον – Δάση - Κύκλος του Νερού - Πράσινα Κτίρια – Ενέργεια - Ανακύκλωση.

Χιλιάδες πολίτες της Αθήνας επισκέφτηκαν ήδη την έκθεση ή πρόκειται να επισκεφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αφού τους δίνεται η ευκαιρία μιας ολοκληρωμένης εικόνας για την περιβαλλοντική δράση στην πόλη αλλά και η δυνατότητα να συμμετάσχουν εάν θελήσουν σε κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα από τις συμμετέχουσες Μ. Κ. Ο.

Η πρωτοβουλία αυτή σημειώνει μεγάλη επιτυχία αφού αναδεικνύεται ως μεγάλο επικοινωνιακό γεγονός και με βάση την συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων και του Δήμου της Αθήνας συγκεντρώνει σημαντικό κοινωνικό κεφάλαιο τον εθελοντισμό.

Οι ίδιες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις διαπιστώνουν στην πράξη τις πολλαπλασιαστικές δυνατότητες παρέμβασης που έχουν μέσω της συνεργασίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης που παρέχουν στον πολίτη.

Παράλληλα, είναι μία απάντηση στον κατακερματισμό του χώρου που θέλουν να επιβάλλουν εκείνοι που προσπαθούν να χειραγωγήσουν το οικολογικό κίνημα.

Το παράδειγμα αυτής της ενημερωτικής πρωτοβουλίας διάζωσης από τις ΜΚΟ για το περιβάλλον, σύμφωνα με το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι της Αττικής και της περιφέρειας.

Το δίκτυο Οικοπροστασίας Αττικής που συμμετέχει δραστήρια σε αυτή την πρωτοβουλία καλεί όλες τις συλλογικές οργανώσεις να λάβουν μέρος σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες συμμετοχικής οικολογίας για το συντονισμό των οικολογικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: